PlanetProof eerst uitgerold in Europa

Omwille van de kwaliteit van de eisen en het certificatieproces focust SMK eerst op Europa met de ontwikkeling van het certificatieschema ‘On the way to PlanetProof’ voor plantaardige producten. Met het ontwikkelen van activiteiten buiten Europa wacht SMK vooralsnog.

Zowel in Nederland als in Zuid-Europa neemt de groei van de productie met het ‘On the way to PlanetProof’ certificaat snel toe. SMK verwacht in 2019 een groei van het areaal met 40% van alle plantaardige producten die geteeld worden onder On the way to PlanetProof certificering. Dit zijn vooral aardappelen, groenten en fruit. Wat betreft sierteeltgewassen kent PlanetProof alleen Nederlandse gecertificeerde ondernemers. Om precies te zijn 24, met als laatste aanwinst potplantenbedrijf Van der Pligt Professionals.

Voor het eind van 2019 zal worden besloten het certificatieschema voor citrus in Zuid-Afrika, vanwege het wegvallen van deelnemers, op non-actief te stellen. Volgend jaar zal SMK opnieuw beoordelen of het opportuun is voor regio’s buiten Europa, zoals Noord-Afrika, een certificatieschema te ontwikkelen. Om de belangstelling voor ‘On the way to PlanetProof’ in Europa te verbreden zet SMK in op het verkennen en ontwikkelen van internationale afzetkanalen en retailketens.

De ontwikkelingen van PlanetProof Sierteelt zijn recentelijk beschreven in een omslagartikel in de Bloemisterij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties