De Boomkwekerij Markt Plant Collect: bus vervangt najaarsbeurs

  Plant Collect: bus vervangt najaarsbeurs

  0

  Plant Collect rijdt 18 augustus met zo’n 20 klanten langs belangrijke leveranciers in Zundert en Boskoop. Het is een van de acties die de plantenleverancier organiseert in plaats van een uitgebreide najaarsbeurs.

  Plant Collect houdt dit keer geen grote najaarsbeurs. In plaats daarvan konden klanten zicht opgeven voor een tour langs een aantal belangrijke kwekers die leverancier zijn van Plant Collect. Zo’n 20 klanten maken van deze gelegenheid gebruik. Vrijdagochtend doet de groep als eerste het bedrijf van Ron van Opstal in Zundert aan om vervolgens nog meer bedrijven in het Zundertse te bezoeken. Later op de dag zijn ook kwekers in Boskoop aan de beurt om vervolgens met de groep af te sluiten op het bedrijf van Plant Collect in Boskoop.

  • Geen uitgebreide najaarsbeurs, maar dit jaar met name runners en nieuwe concepten op toch nog een behoorlijke oppervlakte.

  Jochem Nieuwesteeg: „We merken dat onze klanten steeds makkelijker online bestellen en dat daarmee de functie van onze fysieke najaarsbeurs afneemt. Bovendien is de najaarshandel in tuinplanten beperkt. Het is niet langer lucratief om een uitgebreide najaarsbeurs te houden. Bovendien zien we dat de handel steeds transparanter wordt. Dat wij klanten meenemen richting onze leveranciers past goed bij die ontwikkeling”

  Online actieweken

  Het bedrijf laat nog wel van tuin- en kamerplanten veel ’runners’ en nieuwe concepten fysiek zien op hun locatie in Boskoop, maar dus minder uitgebreid als andere jaren. Klanten kunnen deze producten ook in de week van Plantarium op de locatie van Plant Collect zien. Verder houdt de plantenleverancier zoals zij dit zelf noemen ’Online actieweken’, eveneens als vervanging van de Najaarsbeurs. Van 16 tot en met 31 augustus staat een aantal najaarsartikelen online in de spotlights.

  Ron Barendse
  Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

  Reageer op dit artikel

  avatar