Plant World neemt potplantenkwekerij JoGrow over

  JoGrow, producent van tropische groene kamerplanten en tuin hortensia’s in Kwintsheul, is overgenomen door Plant World (het voormalige Van der Arend Tropical Plantcenter). Met deze overname is een eerste belangrijke stap gezet in het verwezenlijken van de groeistrategie van Plant World.

  René van der Arend, oprichter en directeur van Plant World en Van der Arend Tropical Plantcenter, is er van overtuigd dat John Grootscholten van grote waarde zal zijn bij het realiseren van groeiplannen en kijkt erg uit naar de samenwerking.

  John Grootscholten, oprichter, eigenaar en algemeen directeur van JoGrow, treedt toe tot directie van Plant World. Hij zegt dat beide bedrijven uitstekend bij elkaar passen, gezien de bedrijfsculturen, het complementaire assortiment en het hoge kwaliteitsniveau. „In de nieuwe setting zie ik vele (groei)kansen en zijn wij instaat onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Tot slot komt de samenwerking de continuïteit van de bedrijven ten goede en versterken wij tegelijkertijd onze positie om nog meer in innovatie te kunnen investeren.”

  JoGrow heeft 3 ha. kas

  JoGrow beschikt over 3 hectare kas in Kwintsheul en teelt een zeer breed aanbod groene kamerplanten en hortensia’s. John Grootscholten is sinds 2016 voorzitter van Decorum Company.

  Plant World / Van der Arend Tropical Plantcenter heeft 20 ha kas in het Westland, waarvan 6 ha wordt verhuurd. In de kassen wordt een breed sortiment (sub)tropische kamerplanten en winterharde palmbomen geteeld. Voor de opkweek van de palmen (Trachycarpus fortuneii) heeft het bedrijf 150 ha open land in Frankrijk.  

  Sinds 2 april 2021 heeft Synergia Capital Partners een meerderheidsbelang in Van der Arend Tropical Plantcenter. De participatiemaatschappij is gefinancierd door Nederlandse topondernemers en investeert in bedrijven vanuit de gedachte dat de combinatie van kennis en kapitaal tot grote meerwaarde leidt. Naast aandelen in Plant World heeft het bedrijf onder andere belangen in For Ever Gladiolen en de Viscon Group.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties