Planten succesvol per trein vervoerd naar Polen

  Afgelopen week hebben logistiek dienstverlener Mandersloot en handelsbedrijf Royal Lemkes een trailer vol potplanten per trein naar Polen vervoert. Deze geconditioneerde testtrailer is een eerste fase in het onderzoek naar het opzetten van een Joint Corridor van Rotterdam naar Polen.

  De proef gebeurde in samenwerking met GVT intermodal freightmanagement en VTG en betrof hun eerste niet kraanbare geconditioneerde trailer. Met het zogenoemde R2L (roadraillink) Platform van VTG in Tilburg is het mogelijk om niet kraanbare trailers op het spoor te zetten.

  De trailer is bij Railport Brabant in Tilburg op het spoor gezet, om 14 uur later aan te komen op de Railterminal Rzepin in Polen. De betrouwbaarheid van de verbinding is op dit moment 99%. Voor het interne proces van Royal Lemkes zijn geen tot weinig aanpassingen nodig. Ook de eindklant is positief over deze duurzame en betrouwbare levering via het spoor.

  Al jaren werkt Royal Lemkes samen met Mandersloot voor hun transport richting Polen. Bij het verduurzamen van dit transport letten ze scherp op prijs, flexibiliteit en betrouwbaarheid, wetende dat het vinden van voldoende chauffeurs voor internationale ritten een steeds grotere uitdaging is. Voor handelsbedrijf Royal Lemkes is spoorvervoer niet helemaal nieuw. Door een onderzoek van een aantal masterstudenten van Hogeschool Rotterdam, is het onderwerp opnieuw op de kaart gezet.

  Joint Corridor Rotterdam – Polen

  Deze testtrailer is een eerste fase in het onderzoek naar het opzetten van een Joint Corridor van Rotterdam naar Polen. Voor het opzetten van een betrouwbare lijnverbinding wordt samengewerkt met andere bloemen en planten verladers om ladingen te kunnen bundelen. Joint Corridors is een concept van het programma Off Road van de Topsector Logistiek. Het doel van dit programma is om betrokken partijen samen te laten werken aan het opschalen en optimaliseren van de verbinding en het aantal planten dat per spoor wordt vervoerd. De onafhankelijke organisatie NewWays Zuid-Holland helpt partijen bij de overstap naar vervoer over spoor of water.

  Met het zogenoemde R2L (roadraillink) Platform van VTG is het mogelijk om niet kraanbare trailers op het spoor te zetten.
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties