Plantenkwekerij Valstar gaat potrozen van Dümmen Orange produceren

Plantenkwekerij Valstar en veredelaar Dümmen Orange hebben een overeenkomst gesloten voor de productie en vermarkting van het potrozen assortiment in Nederland. Valstar gaat de potrozen telen en in de markt zetten die door Olij Breeding (onderdeel van Dümmen worden veredeld.

Jan Valstar: „Potroos past bij ons bedrijf. Wij merken dat klanten behoefte hebben aan partners met een breed assortiment planten. Potroos is een aanvulling op ons huidig assortiment waardoor wij meer kunnen betekenen voor onze afnemers.”

De komende maanden wordt de productie voorbereid zodat in de tweede helft van het jaar de eerste producten op de markt komen. De potrozen worden zowel in een 10,5cm pot als 12cm pot aangeboden in diverse kleuren.

Philippe Veys van Dümmen Orange: „Olij Breeding potrozen zijn in 2016 in het assortiment van Dümmen Orange opgenomen. Met Valstar hebben we een goede en betrouwbare partner gevonden om deze productgroep verder uit te bouwen richting de markt”.

Het huidige aantal soorten wordt de komende tijd verder uitgebreid en er wordt gewerkt aan het positioneren van de hele lijn met een nieuwe uitstraling. In de voorbereiding zijn ideeën gevormd over concepten en mogelijkheden die waardevol zijn voor de markt.

Plantenkwekerij Valstar is een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat. met meer dan 100 jaar teeltervaring. Vanuit twee bedrijfslocaties worden bloeiende potplanten geteeld: begonia, potchrysant, celosia, en platycodon,. Daarnaast kweek valstart groenteplantenen sierplanten op.

Dümmen Orange is een veredelingsbedrijf en de ontwikkeling van snijbloemen, bollen, succulenten, potplanten, perkplanten en vaste planten. De omzet bedraagt ongeveer 240 miljoen euro. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 7.000 mensen. Naast een groot marketing en sales netwerk, heeft Dümmen Orange een sterk netwerk van productielocaties.