Plantion ijvert voor een personele unie

Plantion wil het besturingsmodel van de veiling veranderen van het zandlopermodel naar een personele unie. De Raad van Commissarissen gaat hierbij op in het bestuur.

Plantion heeft nu een bestuur en een raad van commissarissen. Ze vindt dit geen ideaal besturingsmodel. Bakker sprak over een kromme situatie. Op advies van Nationale Cooperatieve Raad (NCR) wil ze een personele unie invoeren. Dit betekent dat bestuur en raad van commissarissen een gremium gaan vormen.

In de nieuwe situatie bestaat de personele unie uit zeven bestuurders: vijf cooperatieleden en twee externen. Nu zijn er vier bestuurders en drie leden van de raad van commissaris. Plantion zal de personele unie niet met nieuwe mensen vullen. Er is een overgangsplan naar de nieuwe situatie.

We hebben dit voor ogen en gaan het verder uitwerken”, zei directeur Peter Bakker gisteren op de alv van Plantion. Voor de verandering van het besturingsmodel is een statutenwijziging nodig. In de alv van december zal de alv hier toestemming voor gevraagd worden.

Bakker wees erop dat de vergoedingen van de bestuurders en raad van commissarissen marginaal blijven. „Het moet een eer zijn om bestuurder of commissaris te zijn, geen living.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties