Plantion: Peter Bakker vertrekt, André van Kruijssen komt

Op verzoek van het bestuur en de raad van commissarissen van Plantion legt Peter Bakker per 31 december 2020 zijn functie als algemeen directeur neer. De veiling in Ede kiest voor een meer verbindende leiderschapsstijl. Oud-directeur André van Kruijssen volgt Bakker op.

Peter Bakker legt per 31 december 2020 zijn functie als algemeen directeur van Plantion neer. André van Kruijssen volgt hem een dag later op. Bestuur en raad van commissarissen wijzen op de grote verdienste van Peter Bakker voor Plantion in de afgelopen jaren. Bakker speelde als directeur van Bloemenveiling Oost Nederland een belangrijke rol in de fusie met Veiling Vleuten in 2008.

Peter Bakker (Foto VVB van Bree)

Stevig fundament

Vervolgens was hij verantwoordelijk voor de bouw van de marktplaats in Ede. In 2012 werd Bakker algemeen directeur van Plantion. Hij volgde toen André van Kruijssen op die naar Brazilië vertrok. Onder Bakkers leiding kreeg het bedrijf een herkenbaar profiel als bloemistenklok met een sterke focus op de Nederlandse en Duitse markt. In 2016 werd de directie uitgebreid met Guus van Logtestijn, voor commerciële zaken. Van Logtestijn blijft deze functie ook na Bakkers vertrek vervullen.

Plantion-voorzitter René Willemsen: „Tot nu toe is Peter Bakker bij Plantion de juiste man op de juiste plaats geweest. Hij heeft niet alleen de nieuwbouw in goede banen geleid, maar in Ede ook een compleet nieuwe organisatie neergezet. Het bedrijf Plantion staat als een huis, er ligt een stevig fundament voor de toekomst. Dat is in belangrijke mate zijn verdienste en we zijn hem daarvoor veel dank verschuldigd.”

Verbindende leiderschapsstijl

Recent heeft Plantion haar ambities voor de toekomst geformuleerd. Voor alle partijen rondom het bedrijf wil Plantion een inspirerende en verbindende factor zijn. Belangrijk onderdeel daarvan is het meenemen van aanvoerders en bloemisten in nieuwe technologieën voor kopen op afstand, via internet.

Ook wil Plantion haar bekendheid vergroten onder bloemisten in Nederland en omringende landen, met behoud van het coöperatieve karakter. Voor jongeren met interesse in de sierteelt wil Plantion een gezichtsbepalende partij zijn.

André van Kruijssen (Foto Arie-Frans Middelburg)

De vervolgstappen gaat Plantion zetten met een nieuwe man aan het roer. René Willemsen: „Het lijkt de coöperatie een goed moment om met een frisse blik de toekomst in te gaan. De eerste fase van Plantion vroeg om daadkrachtig leiderschap. We denken dat er voor de volgende fase een andere, meer verbindende leiderschapsstijl nodig is.”

Continuïteit

Met de benoeming van André van Kruijssen per 1 januari 2021 haalt Plantion het gewenste leiderschap in huis. Daarnaast achten bestuur en raad van commissarissen de komst van Van Kruijssen, die van 2008-2012 ook al directeur bij Plantion was en het bedrijf goed kent, belangrijk voor de continuïteit van Plantion.

Van Kruijssen was de afgelopen acht jaar algemeen directeur van Veiling Holambra in Brazilië. Daarvoor stond hij onder meer met Peter Bakker aan de basis van de fusie tussen VON in Bemmel en Veiling Vleuten in Utrecht en de bouw van een nieuwe veiling in Ede.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties