Carlo Randag, vz Plantum: ‘We moeten ons laten zien’

  De tijd is voorbij dat een brancheorganisatie als Plantum zich op de achtergrond gewoon keihard inzet voor de achterban. „We moeten ons laten zien. Zowel richting de politiek als richting de maatschappij”, zegt Carlo Randag, de nieuwe voorzitter van Plantum

  Carlo Randag is inmiddels ruim een half jaar voorzitter van Plantum, de branchevereniging voor veredelaars en vermeerderaars. Een voorzitterschap van 3 jaar, na reeds 20 jaar bestuursfuncties binnen Plantum. Hij rolde erin, net als in andere bestuursfuncties in de tuinbouw. Hij doet het naast zijn baan als veredelaar. Uit passie.

  We maken de wereld best ingewikkeld, zegt hij tijdens een interview. Het gaat over kwekersrecht en andere vormen van intellectueel eigendom. Over wat de sector allemaal moet doen met nieuwe virussen, met China, met het Nagoya Protocol. Einstein wordt aangehaald, want die zei al eens ’We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt’.

  Mediagezicht

  Plantum wil zich nadrukkelijker laten zien richting de politiek en de maatschappij. Daarbij kan een media-gezicht van de botanische wereld nuttig zijn, noem het een botanische persoonlijkheid. Plantum kreeg veel reacties op hun oproep voor zo’n persoonlijkheid begin dit jaar. Binnenkort volgt meer informatie hierover. „Voor de duidelijkheid – die komt niet in dienst van Plantum, maar blijft volledige journalistieke vrijheid houden. We willen alleen dat mensen zich realiseren hoe fascinerend en belangrijk planten zijn, ook als ze niet zo aaibaar zijn als panda’s of cavia’s.”

  Het interview met Carlo Randag staat in Vakblad voor de Bloemisterij editie 19. Heb je een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties