’Plastic heeft de toekomst’

Henk Aufderhaar zit 50 jaar in het vak van kunststofverwerking. Hij maakte in het begin van zijn carrière de introductie van plastic mee en vindt dit nog altijd een prachtig product. „De huidige discussie over plastic is overdreven. Ik zie voor plastic voorlopig nog geen goede vervanger, over 25 jaar gebruiken we het nog steeds.” Zijn bedrijf Interplast Plastic Products, kortweg IPP, heeft 46 spuitgietmachines, verdeeld over twee locaties, in Nederland en Polen.

Toen Henk Aufderhaar in 1965 ging werken was er nog amper kunststof. „Mijn eerste werkgever verkocht houten kledinghangers en was bezig met het opzetten van een recyclesysteem hiervoor. Kort daarop kwamen de eerste plastic kledinghangers op de markt.”

Het was voor Aufderhaar de eerste kennismaking met de grondstof die het verdere verloop van zijn werkzame leven zou bepalen. Plastic recyclen had volgens hem zeker in het begin toch nog een beetje de status van voddenboer. Daarin kwam verandering tijdens de oliecrisis begin jaren ’70. „Toen werd plastic plots geld waard en daarmee een geliefd product.”

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties