Plastic Soup Foundation wil meermalige tray op EU-agenda

De Plastic Soup Foundation is blij dat staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) heeft toegezegd de vinger aan de pols te houden als het gaat om het bevorderen van het gebruik van meermalige plastic plantentrays door Royal FloraHolland. De milieuorganisatie vindt wel dat de bewindsvrouw het onderwerp in Brussel op de agenda moet zetten, zo laat woordvoerder Harmen Spek weten.

Spek, die projectleider Verduurzaming Sierteelt is bij de Plastic Soup Foundation, is blij dat het onderwerp nu de aandacht van het ministerie heeft. „We verwachten van de staatssecretaris dat zij zich nu duidelijk uitspreekt voor de meermalige tray. Nederland is een grote exporteur van planten die in eenmalige plastic trays vervoerd worden en waarvan de inzameling en terugname onmogelijk kunnen worden gegarandeerd. De enkelvoudige tray is daarmee ook een Europees milieuprobleem.”

Een Europese aanpak is volgens Spek in lijn met de eind vorig jaar aangenomen EU-richtlijn over Single Use Plastic. Met deze richtlijn wil Brussel het gebruik van eenmalig plastic sterk terug dringen.

Van Veldhoven stuurde vorige maand een brief naar de Tweede Kamer met antwoorden op vragen van Christine Teunissen (PvdD) over het gebruik van eenmalige plastic plantentrays bij Royal FloraHolland.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties