Podcasts over duurzamer verpakken

  Is het gebruik van plastic bij verpakkingen van sierteeltproducten echt onvermijdelijk? Zijn er geen alternatieven? Doet de sierteeltsector aan greenwashing als het om de verpakkingen gaat? Zijn producenten van plastic verpakkingen voor de sierteelt verantwoordelijk te houden voor de wereldwijde vervuiling? Verdient plastic een slecht imago?

  Het debat over het gebruik van plastic verliest aan nuance. Steeds vaker zijn er uitgesproken voor- of tegenstanders dan van geen tegenargumenten meer willen horen. Maar zo simpel is het niet.

  Wie behoefte heeft aan meer inzicht en meer nuance in het debat over het gebruik van plastic in verpakkingen in de sierteelthandelsketen, wordt op zijn wenken bediend met twee podcasts over het vraagstuk. Hortipoint sprak als aanvulling op de bijlage Duurzamer verpakken met een aantal deskundige belanghebbenden.

  In een podcast sparren Jelmer Vierstra – de verpakkingsdeskundige van Natuur&Milieu – en Rob Verhagen van Oerlemans Plastic met elkaar. Wie moet er volgens de milieubeweging het initiatief nemen om tot een oplossing te komen? Op welke punten verschillen de meningen van de milieubeweging met die van een fabrikant van plastic? U hoort het in deze podcast.

  In een tweede gesprek worden Jan Willem Wieringa en Wouter Zieck van Desch Plantpak aan de tand gevoeld. Wieringa liet onlangs in uitgesproken bewoordingen van zich horen op sociale media na een tv-uitzending waarin naar zijn mening het plasticprobleem eenzijdig werd belicht. Wilt u weten waarom de hond van Wieringa daarbij ter sprake komt, luister dan naar deze podcast.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties