Vakblad voor de Bloemisterij Politie-invallen in Ridderkerk vanwege illegale gewasbeschermingsmiddelen

Politie-invallen in Ridderkerk vanwege illegale gewasbeschermingsmiddelen

0

De politie heeft maandag 17 maart – samen met de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) en de douane – doorzoekingen gedaan in een woning in Maassluis en een bedrijf in Ridderkerk, in een al langer lopend onderzoek naar illegale gewasbeschermingsmiddelen.

Dat heeft de politie op 19 maart bekendgemaakt. Tijdens de doorzoekingen is administratie in beslag genomen. Begin van dit jaar werd bij het bedrijf in Ridderkerk meer dan vijf ton aan illegale gewasbeschermingsmiddelen aangetroffen en inbeslag genomen.

Namaak
In 2011 en 2012 ontdekte de douane containers met illegale gewasbeschermingsmiddelen, op een schip in de haven van Rotterdam. De middelen waren afkomstig van een bedrijf uit China, dat met deze handel misbruik maakte van merknamen om namaakgewasbeschermingsmiddelen op de Europese markt te brengen. Het onderzoek naar deze praktijken leidde afgelopen maandag tot de doorzoekingen.

Drugs
Gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt om ziekten, plagen of onkruiden in de land- en tuinbouw te bestrijden. Soms worden de middelen, volgens de politie, echter ook gebruikt als grondstof voor de fabricage van synthetische drugs.