Pool doet aangifte tegen uitzendbureau wegens bedreiging

De Poolse werknemer Roland Mazurek heeft aangifte gedaan tegen uitzendbureau ’Efficient at Work’ wegens doodsbedreiging en mishandeling. Dat bericht de Telegraaf vandaag op haar website. De Pool werd naar eigen zeggen eind november van zijn bed gelicht door een van de twee directieleden van het uitzendbureau.

De aanleiding voor de bedreiging zou zijn dat hij met de pers had gesproken over misstanden op het werk en in de huisvesting. De directeur van het uitzendbureau ontkent dat hij de medewerker heeft bedreigd en mishandeld.

Foto: Shutterstock

LTO Glaskracht vindt het goed dat de zaak bij de politie ligt. „Politie kan daar onderzoek naar doen. Laat de duidelijkheid nu maar komen”, zegt Jacco Vooijs, voorzitter van afdeling Westland. „De glastuinbouw is een maak-industrie, waar veel arbeid voor nodig is. We willen dat dat allemaal in orde is. Mochten er misstanden zijn, dan moeten die worden aangepakt.”

Volgens Vooijs is er echter geen direct verband met de glastuinbouw. „De Telegraaf legt die link, maar die is er niet. Het is een conflict tussen een werknemer en zijn uitzendbureau.”
Volgens het uitzendbureau zelf heeft de Pool ’een paar keer in de tuinbouw gewerkt’.

Desondanks meldde de Telegraaf in het fotobijschrift: „De hemel licht spookachtig op in de oranje gloed uit de kassen van het Westland. Voor menig Pool is het hier ook daadwerkelijk niet pluis.”

Bron: Telegraaf
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Clau Cen
Clau Cen
5 jaren geleden

Volgens mij moeten julie beter onderzoeken
Wil je goed beeld over problemen bel mij media dipdapdop?❤️