Poseidon zuiveringsinstallatie goedgekeurd voor imidacloprid

Waterzuiveringsinstallatie Poseidon van Moor Filtertechniek is goedgekeurd voor een zuiveringsrendement van ten minste 99,5%. Dat is een voorwaarde om gewasbeschermingsmiddelen op basis van imidacloprid te mogen gebruiken. Met deze toevoeging zijn alle installaties op de BZG-lijst geschikt voor gebruik van imidacloprid.

Met een dergelijke installatie is het echter nog niet zonder meer toegestaan om imidacloprid te gebruiken. Eerst moet de teler aantonen dat hij aan de zuiveringseisen voldoet. Dat kan sinds 1 oktober met het MPS-certificatieschema Waterzuivering. Het gaat hierbij om de voorschriften die betrekking hebben het bezit, gebruik en onderhoud van een BZG-zuiveringsinstallatie, die voor tenminste 99,5% imidacloprid zuivert.

De Poseidon werkt op basis van nanofiltratie en actief kool. Deze techniek is gericht op het verwijderen van natrium uit drainwater zonder dat gewasbeschermingsmiddelen worden geloosd. Ook worden zoveel mogelijk nutriënten behouden. Het water met middelen en nutriënten wordt gerecirculeerd. Het gaat dus niet om afbraak van gewasbeschermingsmiddelen, zoals bij veel andere installaties het geval is. De installatie moet daarom passen binnen de teeltwijze en bedrijfsvoering.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties