Home Hortipoint Positivisme overheerst bij Belgische plantenkwekers op Florall

Positivisme overheerst bij Belgische plantenkwekers op Florall

0
Positivisme overheerst bij Belgische plantenkwekers op Florall

Ondanks het koude voorjaar en de hete, droge zomer tonen Belgische plantenkwekers zich positief over het huidige jaar. De verwachtingen zijn ook hoopvol, viel te beluisteren op de Belgische vakbeurs voor sierplanten Florall in Waregem. „Sinds twee weken trekt de handel goed aan.”

We hadden een tekort aan water en moesten water bijkopen bij een waterzuiveringsmaatschappij. We leenden tonnen bij een boer en reden heen en weer. Dat kost geld”, vertelde Jan Gielis van Belgicactus uit Westerlo op Florall. Hij showde er een nieuw concept voor zijn vetplanten: Fabulous Fat Friends.

Ook andere kwekers worstelden met de Europese hitte. Luc van den Berghe in Nevele die in de zomer tevreden was met de lavendelverkopen sprak over een niet evidente waterkwaliteit. Anderen kregen te maken

Vorig artikel Nieuw Gerbera-assortiment beschikbaar
Volgend artikel Friese sortimentskweker Jan de Boer overleden
Eigenlijk wist Arie-Frans Middelburg (1971) al op de middelbare school (Westland College, Naaldwijk) dat hij journalist wilde worden. Het duurde echter even voor dat hij het echt werd. Dat kwam doordat hij naast schrijven nog een andere hobby had: voetbal. En dat nam nogal wat tijd in beslag. Toen hij zijn kruisbanden afscheurde ging hij zich in zijn vrije tijd volledig op het schrijven toeleggen. Eerst voor regionale bladen en boeken. Na twee jaar freelance werk bij de Bloemenkrant werd hij redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Wat hij leuk vindt aan zijn vak? De contacten met veel verschillende mensen en het schrijven zelf. Tripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Zijn affiniteit met de sector? Hij is gek op bloemen en planten.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties