Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends PostNL: ‘Digitalisering geeft teler meer macht’

PostNL: ‘Digitalisering geeft teler meer macht’

0

Een nieuwkomer op de markt is Flora@Home. PostNL heeft dit platform anderhalf jaar geleden opgericht met als doel e-tailers te helpen met de verkoop van bloemen en planten rechtstreeks vanaf de kweker. Via een api-koppeling kunnen webshops een assortiment bloemen en planten toevoegen aan hun site.

Zodra de webshop een product verkoopt ontvangt PostNL de orders automatisch en regelt alles, van inkoop tot de levering bij de consument thuis. „We hebben deze rol gepakt omdat het groeiend aantal online verkopen voor logistieke dienstverleners een kans is. Nu is de online markt van deze producten nog niet ver ontwikkeld, maar we zijn ervan overtuigd dat bloemen en planten niet achter gaan blijven. Komende jaren gaat 30-tot 50% via het internet lopen”, verwacht Bas van Dam, werkzaam bij Flora@Home. „En met ons platform willen wij deze typisch Nederlandse industrie verder online brengen.”

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
Cindy van der Zwet
Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

Reageer op dit artikel

avatar