Potlisianthus krijgt zeven dagen per week aandacht bij BosplAnt

BosplAnt kweekt diverse bloeiende seizoensplanten met de laatste jaren potlisianthus in het assortiment. Mede-eigenaar Johan van Antwerpen omschrijft het als een teelt die veel kopzorgen kan geven. Het is het enige gewas dat hij zeven dagen per week aandacht geeft. Er is geen standaardrecept voor te geven. Vooral de watergift luistert erg nauw.

Potplantenkwekerij BosplAnt uit ‘s Gravenzande ontstaat als Johan van Antwerpen samen met zoon Jelle van den Bos toetreedt tot het bedrijf van Jan van de Bos: ’Bos pl(us) Ant’. Het vizier komt dan ook steeds meer te liggen op de teelt van bloeiende seizoensplanten; van de opkweek van groenteplanten wordt afscheid genomen. Kleinschalig wordt voor derden nog wel de opkweek gedaan van enkele siergewassen gedaan. „Voor een gezonde bedrijfsvoering is het verstandig opbrengsten te hebben van meerdere teelten. Vandaar ook dat we meerdere bloeiende seizoensplanten telen. De mix maakt de kracht.”

De laatste gloxinia’s hebben de tuin al weer verlaten, evenals de eerste geraniums. De oogst van potlisianthus staat in week 9 voor de deur; in het voorjaar ook nog gevolgd door helianthus vanaf week 16. Vanaf de zomer is het tijd voor cyclamen. Kerststerren ronden in het najaar het jaarschema af.

Wat heeft BosplAnt geleerd van de teelt van snijlisianthus? En hoe verloopt de combinatie van teelten op het bedrijf? Lees het volledige artikel in de Bloemisterij editie 11. Heb je een digitaal abonnement? Lees dan het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl.    

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties