Praktijkexamen voor BVC-certificaat Groenkeur gedigitaliseerd

  Het praktijkexamen voor het certificaat Boom Veiligheid Controleur (BVC) van Groenkeur wordt gedigitaliseerd. Houders van een Groenkeur BVC-pas worden daarnaast op de hoogte gehouden van actuele ontwikkelingen op gebied van boomveiligheid, zoals problemen met eikenprocessierups en essentaksterfte.

  Het theorie-examen voor het BVC-certificaat was al digitaal, nu wordt ook de situatieschets die voor het praktijkexamen moet worden gemaakt, gedigitaliseerd. Hiermee sluit het examen aan bij de praktijk van alle dag waar veelal met digitale hulpmiddelen wordt gewerkt.

  Actuele lijst

  Er zijn in Nederland inmiddels 3.000 houders van het Groenkeur BVC-certificaat. Van deze 3.000 opgeleide personen zijn er 2.000 actief. Een actuele lijst met gecertificeerde BVC-ers is te vinden op www.groenkeur.nl.

  Groenkeur-directeur Dick Oosthoek (rechts) feliciteert Mathijs Ansems met het behalen van het Groenkeur-certificaat Boom Veiligheid Controleur. Ansems is de 3.000ste houder van het certificaat in Nederland.

  Het BVC-certificaat is ontwikkeld om de inspecteur verkeer, die toch al langs de weg actief is, op te leiden tot het kunnen registreren van onveilige bomen. Naast deze inspecteurs hebben vele professionele boomverzorgers het certificaat behaald en is een groot aantal medewerkers van gemeentelijke groendiensten gecertificeerd.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties