Prijswinnende noviteiten op de IPM

Drie van de zeven beste IPM Neuheiten 2018 komen op het conto van Nederlandse veredelaars. De drie noviteiten hebben gemeen dat ze duurzaam in productie staan omdat de gewenste compactheid bereikt wordt door nagenoeg niet te hoeven remmen.

Eerste witte

In de categorie voorjaarsbloeier won pericallis Senetti White van MNP Flowers. Het is de eerste volledig witte pericallis wat een mooie aanvulling is op het assortiment. Zeker om die past in mixen, de trend van nu. Het ras heeft een rijke bloei en de bloemen zijn groot. De bloei is van half maart tot juni. En als consument het geduld weet op te brengen, bloei na de zomer weer door.

Ook prima in de mix

Salvia Mysty van Florensis, winnaar in de categorie perk- en balkonplant, past ook prima in mixen. Het is het kleine broertje van Mystic Spire en geschikt voor potmaat 12 en 13. De intensieve blauwe kleur contrasteert mooi met de groene bladeren. De plant kan goed tegen hitte en voorziet bijen langdurig van voedsel.

Tafelhortensia

Saxtabbar van Hydrangea Breeders Association kreeg een bijzondere vermelding. Het soort is omgedoopt tot tabletensia (tafelhortensia) vanwege zijn vlakke bloeiwijze. Vanuit 1 stek per pot vertakt die na 2 tot 3 toppen mooi met een rijke bloeiwijze. Uitermate geschikt om te verwerken in schalen voor op het terras of in huis. Veel potentie wordt ook verwacht in hanging baskets.

Tweemaal kalanchoë

Zowel in de categorie snijbloemen als kamerplanten streek de Deense veredelaar Knud Jepsen met de eer. De potkalanchoe Dean is tweekleurig en de kleur constrasteert mooi met de groene bladeren. Het heeft nagenoeg geen remming nodig. De variëteit is het hele jaar beschikbaar.

De snijkalanchoë Smiling Yellow Meadow is ook dubbelbloemig. De stevige stengels en langdurige bloei maken monobossen tot de mogelijk, maar het ras is ook prima te verwerken in een boeket. De variëteit is het hele jaar beschikbaar.

Van wit naar roze

In de categorie vaste planten won bergenia Schneekristal van Kientzler. De jury was vooral te spreken over de mooie witte bloemen die zelfs bij het uitbloeien niet naar roze verkleuren. Samen met rode stelen en gezond blad maakt dit de plant uitermate geschikt voor impulsverkoop.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties