Proeftuin Zwaagdijk en Demokwekerij Westland gaan verder onder de naam Vertify

  Met ingang van 1 januari 2021 gaan Proeftuin Zwaagdijk en Demokwekerij Westland verder onder de nieuwe naam Vertify. De stichting is breed actief in de agrarische sector; groenten, bloembollen, fruit en sierteelt. Ambities reiken verder dan de grenzen van Nederland.

  Door een veranderende markt en verdergaande internationalisering is gekozen voor een naam met een internationaal karakter. „De nieuwe naam en uitstraling maken duidelijk wie we zijn en wat we doen. Onze missie is het delen en verklaren van kennis en innovaties. Met onze onderzoeken bedienen we bedrijven, telers en andere belanghebbenden”, aldus Johan Kos, directeur van Vertify. „We zoeken ook de samenwerking met landen zoals China, Vietnam en Colombia.”

  Het woord ‘vert’ in de nieuwe naam verwijst naar ‘groen’ en duidt op de bijdrage aan een verdere vergroening van de sector. En de verwijzing naar het woord ‘verify’ verwijst naar het streven om onderzoeksvragen te toetsen, verifiëren, verklaren en te duiden. De naamswijziging vormt aanleiding tot een nieuw bedrijfslogo, een vernieuwde uitstraling, een nieuwe pay-off (We Explore, we Explain) en de lancering van een nieuwe website.

  Vertify is in 1986 onder de naam Proeftuin Zwaagdijk gestart als regionale onderzoekslocatie voor bloembollen en vollegrondsgroenten. Vanwege een landelijke ingrijpende reorganisatie in het landbouwkundig onderzoek besloot men om per 1 januari 1997 als zelfstandige, private stichting door te gaan. In 2012 is Demokwekerij Westland in Honselersdijk overgenomen. Vanaf 2017 is in het Westland ook een locatie gevestigd in het World Horti Center. De drie eigen locaties omvatten elk 40 onderzoeksafdelingen, die samen 2,5 ha kas vormen.

  Vertify heeft zich afgelopen jaren sterk ontwikkeld en een volwaardige plaats gevonden in het onderzoeks- en kennisnetwerk. Meer dan de helft van het werk omvat toelatingsonderzoek voor fabrikanten van nieuwe middelen. Vertify heeft eigen locaties in Zwaagdijk, Honselersdijk en Naaldwijk en ruim 100 uitvoeringslocaties (vollegrond) is Nederland en België. Naast het uitvoeren van proeven faciliteert ze ook bijeenkomsten, open dagen, demonstraties en subsidietrajecten. Er werken 60 mensen bij de stichting.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties