Prominent wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2020

Coöperatieve telersvereniging Prominent is winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2020. Een jaar lang mogen deze tomatentelers zich ambassadeur van de tuinbouwsector noemen.

Prominent-voorzitter Jack Groenewegen (rechts) ontving de prijs uit handen van Michiel van Ginkel, voorzitter van de stichting TOP.

De jury koos Prominent, onder andere vanwege de innovatieve manier van samenwerken, het delen van kennis om de vereniging en de sector verder te helpen en de wijze waarop gezamenlijk duurzame en circulaire activiteiten worden opgepakt.

Rozenkwekerij SK Roses en potplantenbedrijf Plantanious wisten hun nominatie niet te verzilveren, maar waren sowieso supertrots genomineerd te zijn.

Verrast en niet verrast

„Als je wordt genomineerd, wil je natuurlijk ook winnen. Het is absoluut geen schande om van Prominent te verliezen. Het is gewoon een goede coöperatie. Door de nominatie heeft SK Roses de afgelopen maanden erg positief in de schijnwerpers gestaan”, reageert Marc Koene die samen met zijn broers Bas en Tom het bedrijf runt.

In eerste instantie was hij verrast door de nominatie, maar door zo in de schijnwerpers te staan ook weer niet: „Dan realiseer je des te meer wat we de afgelopen 10 jaar hebben bereikt. Dat is niet niks. Grote stappen zijn voorwaarts gezet waarmee we met liefde 24 uur zeven dagen per week bezig zijn. Zo zijn wij volgens mij het enige snijbloemenbedrijf met drie locaties waarbij de rozen op een locatie worden verwerkt.”

Samen verder komen

De tweeling Freek en Joost Jansen, eigenaren van Plantanious, zijn ook content met de aandacht voor hun bedrijf in de afgelopen maanden. „Top om in een adem te worden genoemd met de twee andere genomineerden en geassocieerd te worden met eerdere prijswinnaars. Dan merk je dat het echt een prestigieuze prijs is”, vertelt Freek. Hij is vooral blij dat het duurzame verhaal van Plantanious ruimschoots voor het voetlicht is gebracht. En dat samenwerken op diverse terreinen, onder andere verduurzaming, erg belangrijk is om zowel individuele bedrijven als de gehele sector verder te helpen. Joost vult aan dat hierin grote stappen zijn gezet, maar ook nog diverse uitdagingen voor de boeg staan.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties