Provincie kondigt besluit warmtenetwerk aan

  Provincie Zuid-Holland wil op 6 oktober overeenkomsten bespreken over de ontwikkeling van belangrijk warmtenetwerk.

  Gedeputeerde Jeanette Baljeu schrijft in een brief (pdf) aan Provinciale Staten deze week een voortgangsrapportage en bekrachtigingsvoorstel te kunnen sturen. Daarmee wil zij op 6 oktober de ‘overeenkomsten’ bespreken. Daarmee lijkt realisatie van twee netwerken (WLQ en WLQ+) dichtbij een besluit. Het gaat om twee trajecten van Vlaardingen naar Den Haag (WLQ) en van Den Haag naar Leidse regio (WLQ+) die onlosmakelijk van elkaar moeten worden aangelegd, volgens de provincie.

  Aftakking naar Westland nog niet zeker

  De provincie stelt € 103,5 miljoen beschikbaar voor een warmteleiding. Een deel van dat bedrag is een garantie. Dat bedrag wordt lager als kassen worden aangeschakeld op het netwerk om de warmtelevering rendabel te krijgen. Een aftakking naar Westland is in een latere fase voorzien, maar nog niet zeker. Of op dat punt ook vorderingen zijn, zoals afnamezekerheid, is niet duidelijk.

  Voorwaarden WLQ+

  De ontwikkeling en realisatie van WLQ+ is in handen van Gasunie, die voor oktober een besluit zou nemen. De provinciale bijdrage was een van de voorwaarden, naast het tekenen van een aantal warmtecontracten. Of aan alle voorwaarden nu is voldaan, is onduidelijk. De informatie die Provinciale Staten krijgt, is vertrouwelijk.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties