QR-code als handig hulpmiddel bij klokvoorverkoop Holambra

Handelaren kunnen op Veiling Holambra tijdens het schouwen door het lezen van een QR-code met hun mobiele telefoons bloemen en planten in de klokvoorverkoop kopen. De Braziliaanse veiling deed dit idee op bij de Belgische Agora Group.

Als de bloemen en planten van kwekers op de Braziliaanse veiling binnenkomen dan geven medewerkers van Veiling Holambra partijen een QR-code mee. De code wordt afgedrukt op een bonnetje dat aan de kar wordt bevestigd. Handelaren kunnen tijdens het schouwen via de klokvoorverkoop-app de QR-code van een partij lezen. Ze krijgen zo direct toegang tot de informatie over de betreffende partij, waaronder de prijs. Ze kunnen vervolgens de bloemen en planten in de app aankopen.

24/7 economie

Klanten van Holambra hadden al de mogelijkheid om via de internet-portaal en de app via klokvoorverkoop aankopen te doen. Planten moeten ze per laag, en bloemen per fust kopen.

Algemeen directeur André van Kruijssen deed het idee voor de QR-code op bij de Agora Group in België. Daar kunnen bloemisten al in de koelcel aankopen doen. Van Kruijssen wijst erop dat de QR-code onderdeel is van een bredere formule van de veiling. De handel via Veiling Holambra ging op 11 mei jl naar een 24/7 economie waar medewerkers in ploegendiensten de handel distribueren en factureren.

Klanten van Veiling Holambra kunnen 24 uur per dag kopen en direct geleverd krijgen. Met mogelijke aanvulling vanuit het groothandelscentrum GranFlora hoeven ze niet meer naar andere marktplaatsen om bij te kopen, aldus Van Kruijssen.

Kwekers kunnen bovendien op ieder uur aanleveren, de ‘voorraad’ op de veiling aanvullen en logistieke middelen mee terugnemen. De distributie van de verkoop via klokvoorverkoop verloopt niet meer via de klokdistributie, maar gaat direct naar de afnemers.

Geen weekend meer

Van Kruijssen ervaart dat de 24/7 formule van Veiling Holambra werkt. „Er wordt ongelooflijk veel gebruik gemaakt van onze diensten buiten de reguliere tijden. De wereld draait bij ons in het weekend door. Er is eigenlijk geen weekend meer.” Op zaterdag en zondag worden er zo’n 3.000 transacties afgesloten. Ook is op vrijdag de handel via de veiling toegenomen.

De veiling verhoogde het percentage dat kwekers via klokvoorverkoop mogen aanvoeren tijdens de coronacrisis van maximaal 50 naar 100%. Van Kruijssen: „De kweker heeft de vrijheid om zijn eigen strategie te bepalen. Het percentage dat minimaal voor de klok komt kan per partij gekozen worden.”

Hier lees je meer over 24/7 economie van Veiling Holambra in het digitale magazine van de Bloemisterij.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties