Qualily breidt glasareaal uit tot 12 ha

Leliekwekerij Qualily breidt zijn glasareaal van 9 naar 12 ha. Ze kochten de kas van chrysantenteler Laurens van der Lans, die stopt met zijn bedrijf.  „We groeien naar vraag en wilden meer kassen in eigendom”, legt Ruud van der Hoeven van Qualily uit.

 

Qualily, de onderneming van Ruud van der Hoeven en Raymond Vijverberg, merkt dat vraaggericht produceren zijn vruchten afwerken. „Die strategie hebben we een jaar op tien geleden ingezet. Het werkt. Op onze DC bij Royal FloraHolland begonnen we met 1 medewerker en tegenwoordig zijn het er 3. De handel waardeert de service die we via die DC leveren.”

Perfecte zavelgrond in kas Laurens van der Lans

Omdat er soms te kort productie is, zocht Qualily extra kasruimte. Tevens wilden ze het percentage huurkassen verlagen. Van de ruim 9 ha kas die ze in productie hadden, is 2,5 ha. huurkas, verdeeld over 2 locaties. „De chrysantenkas van Laurens van der Lans in ’s-Gravenzande past ons perfect. In de buurt van de veiling en onze andere locaties en de donkere zavelgrond is perfect voor lelies”, aldus Van der Hoeven. De aangekochte kas is 3 ha. groot. „We gaan zeer waarschijnlijk stoppen met een huurkas van 1 ha. Vooralsnog groeien we van ruim 9 naar ruim 12 ha. glas, verdeeld over 6 locaties.”

Chrysant Kennedy blijft in collectief VannoVa

Laurens van der Lans, chrysantenteler in ’s- Gravenzande, was afgelopen najaar nog van plan om zijn belichtingsinstallatie te vernieuwen. Kooplustige interesse voor zijn bedrijf bracht hem op andere gedachten. Hij oogst in juli zijn laatste chrysanten en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. Van der Lans is mede-oprichter van chrysantencollectief VannoVa, dat inmiddels uit 10 bedrijven bestaat. Van der Lans: „ De witte enkelbloemige  Kennedy-chrysant die wij tot juli telen, blijft ook daarna gewoon verkrijgbaar via VannoVa.

 

Laurens van der Lans (links) en Ruud van der Hoeven van Qualily poten symbolisch de eerste leliebollen in de chrysantenkas van Van der Lans. Voorlopig gaan er alleen nog chrysantenstekken de grond in. Juli oogst de teler voor het laatst de chrysant Kennedy in zijn kas. (foto: Yeald)

 

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties