Quinty Trustfull doopt eigen tulp

TV-persoonlijkheid Quinty Trustfull doopt zaterdag 19 januari, Nationale Tulpendag, haar eigen tulp. De doop vindt plaats vlak voor de officiële opening van het nieuwe tulpenseizoen op de Dam in Amsterdam. De nieuwe tulp wordt aangeboden door de Nederlandse tulpenkwekers.

Arjan Smit, namens de kwekers: ‘Dit jaar willen wij aan het begin van een nieuwe tulpenseizoen Quinty Trustfull eren. Ze is een elegante vrouw met een warme, positieve en krachtige uitstraling. Deze eigenschappen komen precies overeen met de nieuwe tulp en het thema van Tulpendag 2019: Flowerpower. Bovendien spreken we hiermee onze waardering uit voor de inzet van Quinty als ambassadeur van stichting Pink Ribbon tegen borstkanker.’ De nieuwe tulp draagt de naam: Tulipa ‘Quinty Trustfull’. In 2008 doopte Quinty Trustfull ook al een tulp: Tulipa ‘Pink Ribbon’.

Nationale Tulpendag

Nationale Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari wordt jaarlijks de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Nederlandse tulpenkwekers leggen een reusachtige pluktuin met zo’n 200.000 bloemen aan op de Dam in Amsterdam. Iedereen is van harte uitgenodigd om gratis een bosje tulpen te komen plukken. Om 13.00 uur opent Quinty de tuin officieel en daarna mag het publiek naar binnen om gratis een bosje van 20 tulpen te plukken.

Bron en foto: TPN

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties