Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Rabo leent miljoenen aan verlieslijdend Bloomon

Rabo leent miljoenen aan verlieslijdend Bloomon

0

Bloomon maakt dit jaar wederom geen winst. Dit vertelde mede-oprichter Patrick Hurenkamp in BNR radio. Rabobank investeert ondertussen 7,5 miljoen euro in de online bloemenbezorger.

Bloomon had aangekondigd dit jaar voor het eerst winst te gaan maken, maar dat is volgens Hurenkamp uitgesteld. Het is altijd een afweging tussen meer investeren in groei en marketing en geen winst maken of minder investeren in groei en marketing en winst maken. Wij doen het eerste. Er komt echter een moment dat we winst gaan maken.”  Bloomon zal komend jaar winst gaan maken, vertrouwde hij BNR toe.

Rabobank heeft Bloomon een lening van 7,5 miljoen gegeven. „Rabobank is op zoek naar vernieuwen in de bloemensector en heeft ons omarmd. Ze hebben vertrouwen in ons bedrijf en willen in Bloomon investeren. Volgens Hurenkamp heeft de bank geen speciale eisen gesteld voor de lening. Het Rabo-geld wordt geinvesteerd in verdere groei van Bloomon en in het platform waarop Bloomon samenwerkt met kwekers.

Volgens Hurenkamp had Bloomon het geld niet direct nodig, maar helpt het wel om te groeien. Eerder staken investeerders €25 miljoen in Bloomon in ruil voor aandelen. Rabobank ontvangt rente over haar lening.

 

Reageer op dit artikel

avatar