Rabo Tuinbouwbarometer: al met al redelijk 2019

De gemiddelde resultaten voor de tuinbouwsectoren zijn in het vierde kwartaal van 2019 redelijk. Dat blijkt uit de meest recente Rabo Tuinbouwbarometer. De waarde verbeterde van 6,52 in het derde kwartaal naar 6,88 in het vierde kwartaal. De tuinbouw lijkt daarmee 2019 te kunnen bijschrijven als een redelijk jaar. Echter blijven de individuele bedrijfsverschillen groot.

Bij de snijbloemenbedrijven zijn de gemiddelde financiële prestaties onder de maat. Zo staat de prijsvorming van de gerbera en rode rozen al enige tijd onder druk. Daarnaast nemen de zorgen over de productiezekerheid vanwege het wegvallen van diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen toe.

Potplantenbedrijven presteren in het algemeen zoals begroot. De groene planten profiteren nog steeds van een goede vraag terwijl de crisis in de phalaenopsismarkt helaas nog niet voorbij is.

De voorjaarsbloeiers in de bollenteelt kenden goede producties en de voorverkoopprijzen voor bollen waren redelijk. De beschikbaarheid van tulpenbollen voor het komende broeiseizoen is goed, de prijsvorming is nog even afwachten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties