Rabobank gaat reorganiseren door corona

3890

Rabobank komt met een nieuwe reorganisatie. De reden is de lage rente, veranderd klantgedrag en corona. Het mes gaat in eerste instantie stevig in het kantorennetwerk. Door het aantal filialen verder in te krimpen en de aansturing van lokale banken nog meer te centraliseren hoopt de bank de winst op peil te houden en beter grip te krijgen op de risico’s.Eerdere ingrijpende veranderingen in de coöperatieve structuur hebben de kosten wel teruggedrongen, maar de inkomsten onvoldoende opgekrikt, meldt het Financieel Dagblad.

De meeste bankzaken gebeuren door corona digitaal

Het aantal lokale bankkantoren gaat in de plannen terug van 89 naar 71. Het aantal filialen slinkt de komende jaren naar 100 tot 150. Dat is een halvering van de 335 filialen die Rabobank voor het uitbreken van de coronapandemie nog had.

Banen verdwijnen
De meeste bankzaken gebeuren door corona tegenwoordig digitaal. Ook andere banken zoals ING sluiten in hoog tempo vestigingen. Er gaan komende jaren ook banen verdwijnen bij Rabobank, maar topman Wiebe Draijer verwacht dat het merendeel van de mensen op een andere plek binnen de bank aan het werk kan.