‘Rabobank splitste ons een halve crimineel in de maag’

Rabobank splitste Gebroeders de Jong een ongescreende interimmer in de maag die hen miljoenen euro’s kostte, aldus de broers. Daarom daagden de broers Jos, Cor en Wil de bank voor de rechter. Vorige week was de rechtszaak. Deze week een uitgebreid verslag hierover in het Vakblad voor de Bloemisterij.

Ruim €6 miljoen was het bedrag dat hortensiakweker Wil de Jong in de rechtszaal in Amsterdam noemde. Als aandeelhouders van Baas Plantenservice, dat verlies leed, kregen de broers in 2008 Ad van de Wijdeven door de bank opgedrongen, aldus luidde hun versie in de rechtszaal. In diezelfde periode kreeg hun hortensiakwekerij het ook moeilijk. Dit kwam doordat een andere aandeelhouder van Baas, Jaap Smak Gregoor, een optie uit 2002 lichtte en €2 miljoen opeiste.

Van de Wijdeven wierp zich al dan niet op instigatie van de bank op als adviseur van de hortensiakwekers. Hij hield hen voor dat de vooruitzichten voor 2009 slecht waren. De broers deden daardoor Baas van de hand voor 1 euro en gaven Smak Gregoor €475.000,- mee. De prognose voor 2009 die Van de Wijdeven voor de broers achterhield liet echter zien dat Baas €1,5 miljoen winst zou maken. In werkelijkheid zou dat zelfs meer worden.

De broers voelden zich bedonderd en daagde de Rabobank die hen Van de Wijdeven had opgedrongen en hen ook onder druk zou hebben gezet om het geval met de optie af te handelen.

Rabobank verweerde dat ze onschuldig is en pleitte onder meer voor verjaring. De broers hadden immers al in 2011 hun relatie met de bank opgezegd. Waarom dan nu pas naar de rechter? Het complete verslag van de rechtszaak lees je in het digitale magazine en het Vakblad voor de Bloemisterij van deze week.

Hoe het nu met de broers gaat? Hartstikke goed. Jos: „Het heeft ons als Gebroeders de Jong veel geld gekost, maar gelukkig zijn alle crediteuren van Baas Plantenservice in het najaar van 2008 betaald. Onze kinderen zitten namelijk ook op de scouting en voetbal. Wij kunnen in ieder geval iedereen recht in de ogen kijken, wat ons veel waard is. Achteraf is onze fout geweest dat wij tegoed van vertrouwen zijn geweest.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties