Rabobank verwacht dat Westlandse telers gaan investeren

Rabobank verwacht dat Westlandse glastuinders, na een periode van het uitblijven van nieuwbouw en andere investeringen, de komende jaren weer volop zullen gaan investeren. Dat stelt Ruud Huirne, directeur Food & Agri Strategie bij Rabobank Nederland, vandaag in het Financieele Dagblad.

Coalitie HOT, waaraan ook Rabobank deelneemt, had via het Ontwikkelingsbedrijf HOT oorspronkelijk als doelstelling om in het Westland jaarlijks 50 ha verouderd glas te herstructureren. Zoals al eerder bekend werd, is door het Ontwikkelingsbedrijf tot nu toe slechts 40 ha aangekocht, terwijl er eigenlijk 100 tot 150 ha nodig is om goed te kunnen schuiven en herindelen.

„Het tempo is lager dan voorzien, maar je kunt het niet forceren”, stelt Huirne in het Financieele Dagblad. „Ruilverkaveling kan wel tien jaar duren. We snappen goed waarom het wat traag gaat. De telers moesten na de crisis eerst hun reserves aansterken.” Huirne verwacht echter dat vanwege de klimaat- en energietransitie de noodzaak om te investeren in modernisering zal toenemen onder telers. „Er komen veel duurzame energieprojecten aan. Dan komen de telers in beweging.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties