Hortipoint Rain(a)way wint publieksprijs Making Waves

  Rain(a)way wint publieksprijs Making Waves

  0

  Rain(a)way, de innovatie die wateroverlast door regen in de bebouwde kom tegengaat, heeft de publieksprijs gewonnen van Making Waves. Op dit evenement worden slimme en haalbare ideeën gepresenteerd op het vlak van water, klimaat en biodiversiteit.

  Rain(a)way maakt speciale bestrating waarin regenwater wordt opgevangen en tegelijk voorbijgangers bewust worden gemaakt van klimaatproblematiek. Het in grote getale aanwezige publiek koos met vrijwel een kwart van de stemmen voor deze innovatie.

  • Alle tegels zijn gemaakt van beton maar elk tegelvak heeft zijn eigen variaties: in kleur, waterdoorlaatbaarheid, zichtbaarheid, detaillering of vulling. Bij deze tegel loopt het water bijvoorbeeld via de kleine uitsparingen de ondergrond in.

  Andere genomineerden waren Honey Highway, Staat van je straat en Polder Roof.

  Samenwerking

  Making Waves is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken, VPDelta, de Topsector Water, de Unie van Waterschappen, het Hoogheemraadschap Delfland, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Waterschap Rivierenland, De Nieuwe Afsluitdijk, AT Osborne, Synergos Communicatie, NLIngenieur en Rijkswaterstaat.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

  Reageer op dit artikel

  avatar