Recordaantal standhouders IFTEX

De International Flower Trade Exhibition in Kenia kent dit jaar een recordaantal standhouders. De verwachting is dat er meer dan 200 bedrijven meedoen aan de vijfde IFTEX.

Dit laat de organisator HPP Exhibitions weten zo’n twee en een halve maand voordat de beurs plaatsvindt. Momenteel hebben er 173 bedrijven ingeschreven, maar de verwachting is dat dit in juni makkelijk boven de 200 uitkomt.

De beursoppervlakte is verdubbeld sinds IFTEX in 2012 voor het eerst plaatsvond. Dit jaar neemt de oppervlakte met 20% toe ten opzichte van vorig jaar.

Vanwege het vijfjarig bestaan van de beurs en de twintigste verjaardag van Kenyan Flower Council zijn er veel nevenactiviteiten gedurende IFTEX. De organisatie zet zich in een campagne extra in om internationale bloemenhandelaren naar Kenia te halen.

„Onderdeel hiervan is dat we bloemenhandelaren uit de Verenigde Staten zover proberen te krijgen om naar Kenia te komen. Hiermee continueren we de promotie van Keniaanse bloemen op de Amerikaanse markt”, zegt Dick van Raamsdonk, directeur van HPP Exhibitions.

IFTEX vindt van 8 tot en met 10 juni plaats in de Keniaanse hoofdstad Nairobi.