Regio Holambra zet megaprestatie neer

Allereerst wil ik iedereen die bij het Vakblad voor de Bloemisterij betrokken is feliciteren met het 75 jaar bestaan! Een prachtige mijlpaal die gevierd moet worden! Het eerste nummer verscheen dus net na de Tweede Wereldoorlog. Europa lag aardig in puin en veel mensen dachten er over om te emigreren. Er was echter dus ook ruimte voor het starten van een vakblad. Een vakblad dat 75 jaar later nog springlevend is!

Holambra als Nederlandse plaats startte officieel in 1948. Vooral met de verbouw van voedsel: melk, kaas, vlees en groente. De eerste bloemen kwamen begin jaren ‘60, voornamelijk gladiolen. In 75 jaar is hier enorm veel bereikt.

Nederland heeft een goede naam en er bestaan ontzettend veel contacten tussen Nederlandse bedrijven en bedrijven in de regio Holambra. Dat blijft zeker zo en groeit alleen maar! Nederland zal nog vele jaren een voorbeeldfunctie hebben. Een sterke positie geeft geen garantie voor de verre toekomst. Op veel plaatsen in de wereld evolueert en groeit de tuinbouw. Het is zaak te blijven innoveren.

Mijn taak zit er op in Holambra. Ik mocht hier gedurende acht jaren de CEO zijn van de coöperatie Veiling Holambra. In deze periode is de veiling meer dan verdubbeld. Ook de leden hebben hun kwekerijen meer dan verdubbeld. Een megaprestatie wordt in deze regio neergezet. Ik voorspel dat deze groei lineair wordt voortgezet.

Mijn opvolger is Jorge Possato, die gedurende deze acht jaar als logistiek en facilitair manager mijn rechterhand was. De overgang is de afgelopen maand uitstekend verlopen! Prachtig om te zien. Ook in het bestuur zijn in juli 3 nieuwe bestuursleden toegetreden. Ik heb erg veel vertrouwen in het nieuwe bestuur en directie.

Ik heb nog wel een tip voor Nederlandse bedrijven die hier zaken doen. Zaken doen in Brazilië stopt niet met de transactie en de betaling. Bedrijven die zorgen voor een meer persoonlijke begeleiding hebben veel meer kansen op succes. Persoonlijk aanwezig zijn dus, minimaal regelmatig.

Tot slot heb ik ook voor dit blog een opvolger kunnen regelen: ons nieuwe bestuurslid Jean Kortstee Ferreira. Een jonge kweker van 29 jaar, ambitieus en produceert op zijn kwekerij Flora Beijo onder meer Sunpatiens en potanjers Pink Kisses. Ik wens mijn opvolger Jean alle succes met het vervolg vanuit deze prachtige tuinbouwregio en fantastische land Brazilië!

André van Kruijssen,

Lees hier meer columns van André

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties