Reinier Weerman: ‘Fysieke, zelfstandige cash & carry blijft niet bestaan’

Reinier Weerman gelooft niet dat er over vijf jaar nog zelfstandige, fysieke cash & carry’s zullen zijn. Bloemisten zijn volgens hem steeds minder bereid om afstanden af te leggen.

Weerman exporteert bloemen en planten in Europa. Daarnaast hebben zij een cash & carry in de Cultra in Aalsmeer. Die combinatie bevalt Weerman goed. Op deze manier heeft hij feeling met de doelgroep en doordat zij altijd voorraad in de cash & carry hebben staan, kunnen klanten nog tot laat bestellen om het de volgende ochtend vroeg in huis te hebben staan. „Uiteindelijk blijft de fysieke, zelfstandige cash & carry niet bestaan. Ik ben geen predikant voor digitaal, ik vind echt niet dat dat per sé moet gebeuren, maar het is gewoon de trend”, zegt hij.

Cash & carry Waterdrinker is uit de Cultra vertrokken en heeft aan de overkant een nieuw handelscentrum neergezet. Weerman heeft besloten niet met hen mee te gaan. „Ik vind het prachtig wat zij daar hebben neergezet, maar het is niet mijn keuze. Vanwege de prijsdruk hebben wij ervoor gekozen om hier niet in te participeren. Ik stop liever het geld in lagere prijzen en online-ontwikkelingen.”

Benieuwd naar de strategie van Weerman? Lees het in Vakblad voor de Bloemisterij nummer 15, dat op 13 april verschijnt.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties