Relab den Haan naar Eurofins Agro

Eurofins Agro heeft Relab den Haan op 1 april 2016 overgenomen.

Met de samenvoeging hopen de twee bedrijven de dienstverlening voor tuinders verder te optimaliseren. Relab den Haan was meer dan dertig jaar een zelfstandig laboratorium en adviesbureau voor de wereldwijde (glas)tuinbouw. Er zijn 26 medewerkers. De locatie van Relab den Haan in Den Hoorn zal op termijn sluiten. Voor de dienstverlening aan de klanten heeft dit volgens Eurofins geen gevolgen.

Eurofins Agro is onderdeel van Eurofins Scientific, een internationale life sciences onderneming die analytische diensten levert in verschillende sectoren, zoals farma, milieu, food en agro. Het bedrijf beschikt over meer dan 200 laboratoria en is actief in 38 landen.

De naam Eurofins Agro werd oktober 2015 gelanceerd en sloot het integratieproces af dat begon nadat in 2013 de agrarische onderzoekslaboratoria Altic, BLGG AgroXpertus en de agrarische activiteiten van Lab Zeeuws Vlaanderen werden overgenomen door Eurofins.
Eurofins Agro heeft één hoofdkantoor in Wageningen en twee laboratoria: in Graauw (Zeeland) en Wageningen. Het proefveldonderzoek gebeurt ook in Wageningen.