Relatiedag rond 10-jarige Madiba

De tiende verjaardag van de santini Madiba is donderdag 25 november gevierd met telers, veredelaar Dekker Chrysanten, handelaren en bloemisten.

John van de Westeringh teelt sinds 2005 Madiba’s. Collega Kees de Jongh volgde in 2012. De leden van telersvereniging Quality Flower Group bedankten op de middag iedereen die Madiba koopt. Laurens van der Lans, lid van VannoVa, teelt de santini sinds kort en gebruikte de happening om de ruim aanwezige handel te bedanken voor hun vertrouwen in de periode dat hij troschrysant Zembla teelde. Dekker Chrysanten kreeg een foto met daarop de telers en een groot bloemstuk van Madiba’s. Voor het volledige personeel van de veredelaar uit Hensbroek waren er dozen Merci.

Veredelaar Dekker Chrysanten greep het 10-jarig jubileum aan om dit jaar een nieuwe folder en website van Madiba te lanceren. Op de Flowers Expo Moscow en de FloraHolland Trade Fair waren er bloemstukken met de santini en een film van de kwekers plus inspiratiefilmpjes. Tijdens het relatiefeest op het bedrijf van Van der Lans in ‘s-Gravenzande konden aanwezigen middels het spel ‘Petje op, Petje af’ op ludieke wijze hun kennis van Madiba tonen. Martin van Doorne van handelbedrijf W.K. Heyl Jr. won hiermee 3 flessen wijn van ‘The House of Mandela’. Dit wijnhuis wordt gerund door een dochter en kleindochter van Nelson Mandela (zijn bijnaam was Madiba).
Een optreden van mentalist Jan Reinder en een hapje en een drankje maakten de middag compleet. De feestruimte was gevuld met creaties Madiba van de toparrangeurs Jaap Wisse, Tim van Leipsig, Jacqueline Boerma en Zuidkoop.
Alle foto’s van de relatiedag vindt u op de facebookpagina van Madiba.

MadibaMadiba staat voor een groep santini’s met uitzonderlijk veel kleine bloemen. Tien jaar geleden werd de eerste cultivar gedoopt en spoedig volgden er meer. En het blijft niet bij de huidige acht cultivars. De afgelopen tien jaar vertienvoudigde het aantal verhandelde Madiba’s tot 500.000 stelen per week. Daarmee is hun aandeel in de groep santini zo’n 16% in 2015.

De telers van Madiba, vlnr: Laurens van der Lans, Kees de Jongh en John van de Westeringh