René van Dop nieuwe landelijk voorzitter Kom in de Kas

René van Dop treedt half april aan als landelijk voorzitter van Kom in de Kas. Hij is de opvolger van Aad van der Wilt. Van Dop wordt bij de uitvoering van zijn taak ondersteund door tomatenteler Jos Looije

Aad van der Wilt (rechts) draagt voorzittershamer Kom in de Kas over aan René van Dop

Van Dop en Looije gaan zich richten op de dingen waar ze goed in zijn. Van Dop wil eens goed kijken naar de organisatiestructuur van Kom in de Kas. „Kom in de Kas is een uniek evenement dat we moeten behouden voor de sector, en ik wil graag een sterkere binding met een glastuinbouworganisatie. Door kortere lijnen kunnen we sneller schakelen”, aldus Van Dop. Jos Looije versterkt sinds eind 2018 het landelijk bestuur namens DPA (Dutch Produce Association) en zal zich meer met de organisatie van het evenement zelf bezig houden.

Verdiensten Aad van der Wilt

Aad van der Wilt trad in 2010 aan als opvolger van Wim van Delft. In zijn eerste jaar van zijn voorzitterschap stond Van der Wilt voor de uitdaging om de financiering vanuit de sector te organiseren. “Door de verdwijning van het Productschap Tuinbouw moesten we zelf bij de glasgroente- en sierteeltsector aankloppen voor een financiële bijdrage, een hele uitdaging, want dat waren ze niet gewend”, aldus Van der Wilt. Mede door de inzet van Van der Wilt is het evenement voor de komende drie jaar verzekerd van een vaste financiële bijdrage per hectare door de eigen achterban. Ook vierde Kom in de Kas onder zijn leiding in 2017 haar 40-jarig jubileum met een record aantal bezoekers. Hij neemt dan ook met een gerust hart afscheid.

Nieuwe kartrekkers

René van Dop is directeur van Vilosa. Sinds januari 2014 heeft hij zitting in het landelijk bestuur van Kom in de Kas. Daarnaast is hij voorzitter van de productcommissie Kalanchoë van Royal FloraHolland, bestuurslid van Glastuinbouw Westland en is hij bijna drie jaar voorzitter geweest van de Tuinbouw Jongeren Westland. Jos Looije is eigenaar van Looye Kwekers.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties