De Boomkwekerij Nieuws RFH-leden willen eenvoudig en betaalbaar milieucertificaat

RFH-leden willen eenvoudig en betaalbaar milieucertificaat

0

De meerderheid van de leden van Royal FloraHolland schaart zich achter de ambitie om eind 2020 allemaal een milieucertificaat te hebben. Ze benadrukken wel het belang van eenvoud, lage kosten, begeleiding, goede communicatie en voldoende capaciteit bij de certificerende instanties. Tegelijkertijd zijn er zorgen over de haalbaarheid om dit voor deze termijn op orde te krijgen. Dit blijkt uit de in juni gehouden ledensessies.

Royal FloraHolland heeft aangegeven een helpende hand te bieden om dit voor haar leden te kunnen bewerkstelligen. De samenwerking met andere ketenpartners is hierbij cruciaal. De input uit de ledensessies nemen we mee in een plan van aanpak om alle leden aan boord te krijgen.

Ook aanvoerders gecertificeerd

De meerderheid van de leden van Royal FloraHolland deelt de ambitie van de veilingorganisatie dat ook alle aanvoerders eind 2020 een digitale milieuregistratie- en certificering hebben. Ook vinden ze uitstel geen optie.

In gesprek mer 370 leden

In totaal kwamen 370 kwekers in juni op uitnodiging van de Ledenraad naar de ledensessies in Nederland, Duitsland, België, Kenia, Ethiopië en Israël.

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar