RFH pleit voor speciale fondsen voor internationale leden

Royal FloraHolland dringt er bij de Nederlandse overheid op aan speciale fondsen beschikbaar te stellen voor internationale leden. Dit laat CEO Steven van Schilfgaarde weten in zijn vlog.

Van Schilfgaarde benadrukt dat de coronacrisis ook de internationale leden van RFH zwaar treft. Hij noemt de impact op hun kwekerijen heftig. Zij kunnen niet profiteren van het Nederlandse noodfonds en steunmaatrgelen.

„Als internationaal lid is het goed te weten dat wij in overleg zijn met de minister van Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking. De Nederlandse regering is bezig met een actieplan voor internationale handel en neemt daarin de sierteelt expliciet mee”, aldus Van Schilfgaarde.

photo and copyright Leonard Fäustle

RFH heeft verzocht speciale fondsen ter beschikking te stellen voor Kenia en Ethiopië. Daarnaast staat ze in contact met de brancheorganisaties, EHPEA in Ethiopië en Kenya Flower Council in Kenia. In Duitsland is er contact met ZVG en BGI.

Uitkering jaarlaag rond 15 mei

Een aantal internationale leden heeft gevraagd om een deel van hun ledenkapitaal vervroegd uit te keren. Van Schilfgaarde: „Na uitgebreid overleg en consultatie van de Raad van Commissarissen en de Ledenraad is door ons besloten dat dit niet wenselijk is. Een speciale uitkering voor een groep leden is niet te verdedigen, omdat de crisis alle leden op een andere manier treft. Grote leden worden bijvoorbeeld minder gecompenseerd door de overheid. Hoe maak je dan de keuze?”

RFH keert wel aan alle leden vervroegd de jaarlaag van 2012 uit. Ze haalt dat naar voren, zo rond 15 mei.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties