RFH stuurt verplichte milieuregistratie en -certificatie bij

De directie van Royal FloraHolland heeft besloten om voorlopig niet te handhaven op de digitale milieuregistratie. De laatste tijd zijn er veel reacties van kwekers gekomen. Royal FloraHolland neemt in samenspraak met de Ledenraad een time out om de invoering opnieuw te bekijken. Aanvoerders die nog niet zijn gestart met digitale milieuregistratie krijgen tot nader order geen sanctie opgelegd.

Steven van Schilfgaarde, CEO Royal FloraHolland: “We beseffen dat we moeten bijsturen om samen onze ambitie van een duurzame en betrouwbare marktplaats te kunnen realiseren. We nemen de zorgen en knelpunten die onze leden ervaren zeer serieus. Er zijn al veel kwekers gestart met digitale milieuregistratie, maar er zijn ook kwekers die moeite hebben met het tempo van de invoering, de kosten en het feit dat de registratie digitaal moet. We hebben dit met de Ledenraad besproken. Samen gaan we kijken hoe we aan de verschillende wensen tegemoet kunnen komen. De handhaving op de verplichting voor kwekers stellen we daarom tot nader order uit.”

Hoe lang dit gaat duren vindt de CEO nog moeilijk te zeggen. „We kijken met de Ledenraad naar mogelijke oplossingen en naar draagvlak voor die oplossingen. We gaan niet handhaven tot we een breed gedragen, aangepast plan hebben.”

Onvoldoende commitment handel

Verder is nog niet aan alle randvoorwaarden van de Ledenraad voldaan. Zo is het commitment van de handel om gecertificeerd duurzame producten in te kopen, nog onvoldoende gerealiseerd. Van Schilfgaarde: “We zijn met de VGB (Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten) en de VBW (Vereniging Bloemist Winkeliers) constructief in gesprek over hoe we samen gecertificeerd duurzame productie en inkoop kunnen stimuleren en realiseren.”

Stoppersregeling

RFH neemt contact op met iedereen die voor de stoppersregeling heeft gekozen. Samen met de kwekers die zich hiervoor hebben aangemeld wordt gekeken naar wat de beste route is.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Corné
Corné
1 jaar geleden

Helaas worden de kwekers die het wel voor elkaar hebben nu weer in hun hemd gezet.