Veiling Rhein-Maas weert B-kwaliteit bloeiende kamerplanten

Veiling Rhein-Maas verkoopt vanaf 1 maart 2019 geen B-kwaliteit van bloeiende kamerplanten meer op de veilingklok. Voeren aanvoerders desondanks B-kwaliteit aan dan kunnen ze de planten weer komen ophalen.

Veiling Rhein-Maas verkoopt sinds 2014 geen B-kwaliteiten van tuinplanten meer op de veilingklok. Na veel positieve feedback van klanten en aanvoerders hierover en de teruglopende vraag naar B-kwaliteiten van bloeiende planten, wordt nu als volgende stap de verkoop van B-kwaliteiten in dit segment beëindigd.

Voert een aanvoerder toch B-kwaliteit bloeiende planten aan dan kan hij de planten weer komen ophalen. Producten die niet worden opgehaald, worden dan volgens het Veilingreglement tegen overeenkomstige tarieven voor de aanvoerder door Veiling Rhein-Maas vernietigd. De aanvoerder wordt alléén bij de eerste aanvoer van B-kwaliteit in de betreffende veilgroep hierover telefonisch geïnformeerd. Indien nadien opnieuw B-kwaliteit wordt aangevoerd, worden de betreffende producten direct op kosten van de aanvoerder vernietigd.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties