Twitterreportage: Ride for the Roses haalt €675.461,- op

De 20e editie van het fietsevenement Ride for the Roses heeft €675.461 opgebracht voor de KWF Kankerstichting. Zo’n 7.000 fietsers gingen zondag 3 september op pad voor dit goede doel.

Vertrek- en eindpunt was dit jaar het bedrijf van handelaar Royal Lemkes in Bleiswijk in de gemeente Lansingerland. In de aanloop naar de fietstochten op 3 september (er kon 25, 50 en 100 km afgelegd worden) waren er al enkele events en activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor de KWF Kankerstichting.

Iedere deelnemer ontvangt net als voorgaande edities aan de finish een roos. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen. Ongeveer 4.500 fietsers fietsen de tour van 100 kilometer, veelal in bedrijventeams, en zij vormen met elkaar het grootste wielerpeloton ter wereld. De overige 2.500 fietsers gingen van start bij toertochten van 25 en 50 kilometer.

De opbrengst van de Ride for the Roses komt jaarlijks ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Dit jaar is gekozen voor twee onderzoeken: De gevolgen van beweging en voeding op de bijwerkingen na behandeling prostaatkanker, en onderzoek naar het activeren van het afweersysteem als middel tegen borstkanker.

Via Twitter was het evenement goed te volgen.

Bijvoorbeeld via deze tweet van een van de deelnemende teams,team Delphy Chrysant

Veredelaar Anthura uit Bleiswijk bracht ook een groot aantal fietsliefhebbers bijeen.

Sponsor Alfa Accountants mocht met zijn 400 renners vooraan starten en haalde als bedrijf €56.000 op onder andere

Een team van FloraHolland vestiging Eelde deed mee aan de tweedaagse pre-ride, overnachtte o.a. bij kwekerij Wouters in Ens en trapte zondag 3 september nog eens 100 km weg voor het goede doel. Deelneemster Jeanne de Vries had rugnummer 2020. Veilingdirecteur Lucas Vos zag een link met de strategie van het veilbedrijf.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties