Rock and roll chrysant zorgde voor nieuw imago

Kees van der Knaap (70) bedacht in de jaren negentig de rock and roll chrysant. Deze moest naar zijn inspiratiebron Bennie Jolink van de band ‘Normaal’ heten. „Het imago van de chrysant was te veel een grafbloem, en voor oudere consumenten. Door deze promotieactie kreeg de chrysant een nieuw imago.”

De Westlandse kweker is zijn hele leven al met muziek bezig. In zijn vrije tijd speelde hij in een rockband met vrienden. Op de kwekerij in ‘s-Gravenzande liep het aardig, tot de jaren 90; toen waren de prijzen niet zo best. Op een avond keek Van der Knaap naar het NRCV-programma Thank you for the music. BZN zong hier een lied dat de kijkers steun gaf. Ineens schoot het door zijn hoofd: er moest iets met muziek en de chrysant gebeuren. Omdat hij al jaren gek van de band Normaal was, wist hij het zeker: hij ging zorgen dat er een Bennie Jolink-chrysant kwam. Hij benaderde veredelaar CBA en ging stek bekijken. Zo koos hij de paars witte chrysant uit. Van der Knaap ging hem zelf telen. „Dat liep niet vlekkeloos; het was een moeilijk soort, maar ik bleef volhouden.”

“Er moest een Bennie Jolink-chrysant komen omdat ik al jaren gek van de band normaal was”

Gat in de lucht
Omdat Van der Knaap graag publiciteit wilde voor de chrysant, belde hij met de NCRV-makers van Thank you for the music. Die zorgden er voor dat Jolink in de uitzending kwam. „Ik sprong een gat in de lucht. Het was nog wel geheim in mijn familie, dus ik moest het even stilhouden.” Tijdens de uitzending werd de Jolink chrysant gedoopt en Normaal in de chrysanten gezet.

De gitaar van Van der Knaap waar Bennie Jolink onder andere zijn handtekening op gezet heeft

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties