Ronald Roest beweegt mee met de vraag uit de markt

Plantenteler Ronald Roest (45) beweegt graag mee met de vraag uit de markt. In het voorjaar en de zomer levert hij diverse tuinplanten, en in de winter ligt de focus op forsythia voor onder andere het Chinees nieuwjaar. Ook levert Roest wilgentakken aan Diergaarde Blijdorp, als voedsel voor de dieren.  

Toen Roest van de HAS kwam, stapte hij in het bedrijf van zijn vader Wim en moeder Gery. Naast lupine kwam er een uitgebreid assortiment met delphinium, lavendel en salvia. „We zijn altijd op zoek geweest naar leuke aanvullingen op het assortiment,” aldus de Zuid-Hollandse kweker.

Mooie aftrap pompoenseizoen
De thuisverkoop van bolchrysanten werd in de jaren negentig aangevuld met pompoenen. Dertien jaar lang organiseerde Roest samen met zijn familie en partner Miranda de zogenoemde pompoenfair op zijn bedrijf in het eerste weekend van september. „Dat was een mooie aftrap van het pompoenenseizoen.”

Kwekerij Roest levert wilgentakken aan diergaarde Blijdorp

Duurzaamheid komt in verschillende facetten terug op de kwekerij. „Wie zo duurzaam mogelijk wil telen moet werken aan juist uitgangsmateriaal, denk aan stek en potgrond, maar ook aan juiste teelomstandigheden.” Kwekerij Roest werkt met lava teeltvloeren. Hierdoor wordt zowel regenwater als recirculerend water opgevangen en is er geen verlies van meststoffen.

Wil je meer lezen over de kwekerij van Ronald Roest? Hij staat deze week in de bedrijfsscan. Het digitale verhaal is nu al te lezen, met inlog.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties