Roos het populairst met Valentijn

In Duitsland en Frankrijk is de roos de meest verkochte bloem met Valentijn. Zeker in Frankrijk is de populariteit groot.

Uit onderzoek van TNS blijkt dat in 2017 één miljoen Franse huishoudens bloemen of planten met Valentijn kochten. In 74% van de gevallen werd er een roos gekocht. Het aandeel van orchidee lag op 14% en van lelie op 8%.

In Duitsland gaat de voorkeur ook uit naar roos (57%). Gevolgd door voorjaarsboeketten (31%) en arrangementen (6%). De Duitse consument besteedt bij de Duitse bloemist gemiddeld een bedrag van tussen de € 20 en €30, zo blijkt uit onderzoek van Fachverband Deutscher Floristen.

Royal FloraHolland meldt op haar site dat zij afgelopen week 80 miljoen rozen verhandeld heeft, 100 miljoen tulpen en 23 miljoen chrysanten. Telers waren begin week 6 positief over de prijsvorming. Die begon duidelijk op te lopen, al werden er nog geen extreme prijzen genoteerd.

De inkoop voor Valentijn loopt nog even door; op maandag 12 februari kan er nog voor Europa ingekocht worden. Het is wel een beetje lastig te voorspellen: de carnaval, en de vrije dagen onder andere in Duitsland, kunnen van invloed zijn op de Valentijns-inkopen.

Meer lezen over de stemming rondom Valentijn? Lees het in Vakblad nummer 6, dat op 9 februari verschijnt.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties