Glazen Tulp Awards voor vijf beste marktintroducties

Royal FloraHolland heeft donderdag 16 januari weer de Glazen Tulp Awards uitgereikt voor de vijf beste marktintroducties van het afgelopen jaar. Dit deed zij tijdens haar Nieuwjaarsevent in Aalsmeer. Deze keer deelde de veiling vijf eerste prijzen uit.

Royal FloraHolland maakte vorig jaar bekend met de noviteiten en dus ook met de Glazen Tulp te stoppen, maar de sector heeft aangegeven dat zij waarde hechten aan deze prijs. Ook het presenteren van noviteiten op beurzen wordt als waardevol ervaren, dus heeft Royal FloraHolland besloten hier weer capaciteit voor vrij te maken.

Voor het eerst waren er dit jaar vijf categoriën. FloraHolland heeft een opsplitsing gemaakt tussen bloeiende en groene kamerplanten.  Bij de bloeiende kamerplanten ging de eerste prijs naar poinsettia euphorbia Mouse van Selecta Klemm, geteeld door Piet Kuivenhoven en Endhoven Flowering Plants.

In de categorie groen mocht Raadschelders Varens de eerste prijs in ontvangst nemen voor de phlebodium aureum-Davana.

Lilium oriental Roselily Samantha werd als beste marktintroductie bij de snijbloemen beschouwd, een dubbelbloemige lelie geteeld door Moerman Lilium.

Bij de tuinplanten was de nieuwe echinacea SunSeekers Salmon van Van Woudenberg Tuinplanten de winnaar.

Zoals elk jaar werd ook het beste concept gekozen. De Glazen Tulp 2020 ging naar INTENZ hydroponie van VDE Plant.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties