Royal FloraHolland en vakbonden zijn er nog niet uit

Het gesprek tussen Royal FloraHolland hebben nog niet geleid tot een nieuwe cao en pensioenregeling voor de werknemers van de veiling. CNV onderhandelaar Kitty Huntjens noemt het desondanks een positief en constructief gesprek.

„We hebben geen akkoord, maar het was een constructief gesprek. FloraHolland heeft benadrukt dat ze een goede cao voor de werknemers belangrijk vindt”, zei Huntjes een half uur nadat het urenlange gesprek vanmiddag om 17:00 uur eindigde.

FloraHolland heeft de vakbonden nog geen loonbod gedaan, zoals de bonden vooraf eisten. Knelpunt daarin is dat er naast een nieuwe cao ook een nieuwe pensioenregeling moet komen. Volgens FloraHolland moet het geld daarvoor uit een pot komen. De bonden zien het als twee aparte zaken. „Dat maakt het lastig”, aldus Huntjens.

Het gesprek was volgens Huntjens wel helderder dan voorgaande keren en in onderhandelingssfeer. „We hopen de volgende keer spijkers met koppen te slaan. Mijn verwachting is dat we er de volgende keer uitkomen. Die intentie hebben we bieden uitgesproken. Ik ben voorzichtig positief gestemd.” Het volgende overleg tussen de bonden en FloraHolland staat op 24 oktober gepland.

Voorafgaand aan het overleg boden de bonden een petitie aan met 1210 handtekeningen van werknemers aan om de looneis van 3,5% kracht bij te zetten. Werknemers willen ook op gezonde manier hun AOW halen. Volgens Huntjens neemt FloraHolland het geluid dat de werknemers middels de petitie afgeven serieus. „Ze waren onder de indruk. 1210 handtekening zijn er veel als je bedenkt dat de veiling een kleine 3000 werknemers heeft.”

 

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties