Royal FloraHolland: Knorr komt, Pasma en Hoevenaars gaan

Ruud Knorr is per 1 april benoemd tot Chief Commercial Officer (CCO) van Royal FloraHolland. Hij volgt interimmer Fedor Hoevenaars op. Yme Pasma vertrekt per 1 mei 2020 als Chief Operations Officer (COO) bij de veiling.

Ruud Knorr (52 jaar) is ruim 25 jaar actief in de sierteeltsector. Hij was onder meer Business Unit Manager bij Landgard, Managing Director Veiling Rhein-Maas (2011-2016) en sinds 2017 Divisiedirecteur Retail en Plants en lid van het Executive Committee bij Dutch Flower Group. In oktober 2019 verliet Knorr DFG. Knorr en DFG deden er het zwijgen toe over de reden.

CEO Steven van Schilfgaarde: „Met de komst van Ruud halen we veel kennis en ervaring op het gebied van de sierteelt in huis. Dat geldt zowel voor de binnenlandse markt als internationaal. Hij kent Royal FloraHolland van binnenuit van zijn tijd als managing director van VRM, onze joint venture met Landgard. Zijn ervaring aan klantzijde, in het centrum van de sierteeltsector, is voor ons van grote waarde bij de implementatie van de strategie. En Ruud brengt in ons MT uiteraard een nieuwe bron van kennis van de sector.”

Emotie

Ruud Knorr geeft op zijn beurt aan dat het mooie aan de sierteelt is dat er trots en ondernemerschap aanwezig is. „Royal FloraHolland neemt daarbinnen van oudsher een unieke positie in. Ik kijk er naar uit om een bijdrage te leveren aan het versterken van de sierteelt als geheel en Royal FloraHolland in het bijzonder. De emotie die bloemen en planten met zich mee brengen en de technologie die een leidend digitaal ecosysteem mogelijk maakt, vormen voor mij een uitdagende combinatie. Het digitaal ecosysteem maakt het mogelijk om de leidende rol van Nederland binnen de internationale sierteelt te behouden en zelfs uit te bouwen.”

Ruud Knorr is de opvolger van Fedor Hoevenaars, die de rol van CCO de afgelopen periode op interim-basis heeft vervuld.

Yme Pasma vertrekt per 1 mei 2020 als Chief Operations Officer (COO) bij Royal FloraHolland. Hij hield zich bezig met het verbeteren van de logistieke performance van de veiling en met de ontwikkeling van de logistieke strategie. Pasma heeft ervoor gekozen zijn carrière elders voort te zetten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties