‘Royal FloraHolland komt hier sterker uit’

De voorzitter van de Raad van Commissarissen Jack Goossens verwacht dat Royal FloraHolland sterker uit de ‘crisis’ komt. „Polarisatie dient voor niemand een doel”, stelt Goossens in de Bloemisterij van week 16. De Brabander heeft al het idee dat de ‘strijdende partijen’ al nader tot elkaar aan het komen zijn.

„Absoluut”, zegt Goossens als hem gevraagd wordt of Royal FloraHolland sterker uit de weerstand tegen het veilingbeleid komt.  „Uiteindelijk gaat het er om dat leden praten met leden. Leden komen er in de sessies achter dat de werkelijkheid bij hun collega’s heel anders is dan bij henzelf. Dat creëert begrip, dat zie je letterlijk in de sessies gebeuren. Het ligt er maar aan vanuit welk perspectief je naar bijvoorbeeld Floriday kijkt. Als je binnen de coöperatie met elkaar het bewustzijn kunt creëren van deze complexiteit dan denk ik dat die coöperatie er uiteindelijk sterker uit komt.”

Goossens geeft aan dat hij niet zenuwachtig is over alles wat er momenteel gebeurt rond de veiling met FloriNEE en de wensen van de klanten. „Ik ben ook niet bang, niet in de stress. Uiteindelijk is dit een coöperatieve dialoog die gevoerd moet worden. Waar ik wel van in de stress zou schieten is dat we de discussie niet zouden durven voeren. Er komen nog meer controversiële onderwerpen aan die we echt wel moeten gaan adresseren.” (..)

Lees het volledige artikel in de Bloemisterij editie 16. Heb je een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete interview en meer via mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marc Aarts
Marc Aarts
15 dagen geleden

Als je als FloraHolland maar Propaganda blijft verspreiden (en dan het liefst in hele duren mapjes en boekjes en flyers en door “onderzoeken” ondersteunde informatie), dan gaat iedereen het uiteindelijk nog geloven ook !!! Hopelijk blijft het merendeel van de kwekers logisch nadenken !

john boon
john boon
15 dagen geleden
Antwoord aan  Marc Aarts

Marc, niet zo negatief. Het is een cooperatie, oftewel je doet het samen. Dat betekend dus dat niet iedereen tevreden is. We weten beide wel dat soms goed doen voor iedereen niet word gesteund door de meerderheid. Dan moet je even door de zure appel heen.