Hortipoint ‘Royal FloraHolland pakt er in 2021 €200 miljoen bij’

‘Royal FloraHolland pakt er in 2021 €200 miljoen bij’

1

De omzet die telers via Royal FloraHolland realiseren is in 2021 €5 miljard. Deze verwachting spreekt Chief Commercial Officer Ruud Knorr deze week uit in een interview de Bloemisterij.

„In 2021 pakken we €200 miljoen extra omzet. Daar zit een stuk Blueroots bij: €100 miljoen. De andere €100 miljoen komt uit onze internationale groeiambitie. De groei betreft niet alleen Kenia. Het kunnen ook Italië en Spanje zijn. Het gaat niet alleen om bloemen, ook om planten”, vertelt Knorr.

Door Floriday heeft RFH de mogelijkheid om alle transacties digitaal af te wikkelen. Knorr: „Daarmee hebben we ook veel meer mogelijkheden om internationaal zaken te doen. Op basis van het digitale platform kunnen we proposities gaan ontwikkelen.”

Internationaal betalingsverkeer

RFH gaat bijvoorbeeld bijvoorbeeld internationaal betalingsverkeer mogelijk maken. Dat betekent concreet dat kwekers en kopers via Royal FloraHolland ook in dollars kunnen gaan afrekenen.

„Op het moment dat we transacties kunnen koppelen aan ons systeem dan kunnen we heel makkelijk ook de logistieke dienstverlening aanpassen”, aldus Knorr.

Volgens de CCO is er in Kenia en Ethiopië veel vraag naar de financiële diensten van de veiling (..).

Lees hier de uitgebreide versie van het interview met Ruud Knorr in het digitale magazine van de Bloemisterij.

 

 

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Theodorus Houtenbos Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Theodorus Houtenbos
Gast
Theodorus Houtenbos

Ruud for president